Košarka se vraća kući – KK Zadar i KK Diadora u Jazinama predstavljaju sezonu

0

Večeras (07. rujna 2018.) od 20 sati u legendarnim zadarskim Jazinama ponovno će pred Tornadom zaigrati KK Zadar.

Povratak je to KK Zadra (kao domaćina) u hram košarke nakon dugih deset godina te prilika da neke nove generacije po prvi put dožive nikad prežaljenu atmosferu punih Jazina.

Defile prema Jazinama, baš kao nekad, kreće iz prostorija UN Tornado u 18:45, od 19 sati u dvorani će nastupati glazbenici, a početak utakmice je zakazan za 20 sati.

Posebno lijepa priča je ona o večerašnjem protivniku KK Zadra, novoosnovanom gradskom klubu KK Diadora.

Znate onu mantru kako bi se momci iz grada trebali okupiti i osnovati svoj klub, e pa KK Diadora je upravo to – klub (ne samo) košarkaških entuzijasta koji okuplja one koji žele aktivno sudjelovati u revitalizaciji košarke u Zadru, a okupili su i respektabilnu momčad slobodnih košarkaša iz zadarskih kvartova koji će se ove godine natjecati u A2 Ligi.

Iako postoje tek šest mjeseci, okupljaju 200ak članova te su do sad uspješno organizirali i sudjelovali na više turnira u raznim sportovima, a posebno zanimljivo će biti vidjeti kako će se snaći u svojoj prvoj sezoni u službenom natjecanju HKSa.

Večerašnja utakmica njima će biti prilika da se pokažu u najboljem mogućem okruženju – protiv Zadra u Jazinama. Možemo slobodno reći “vatreno krštenje” za KK Diadoru.

S druge strane, trenutne mogućnosti KK Zadra su još uvijek nepoznanica pa bi ova utakmica, iako se radi o susretu revijalnog karaktera, trebala dati odgovore na neka od pitanja.

Posebna pohvala za organizaciju, uz KK Diadoru, ide i dečkima iz UN Tornado Zadar koji na ovaj način ponovno “animiraju” zadrane pred početak nove sezone kluba koji je i prošle sezone, prvenstveno zbog njihovog djelovanja, imao najveći prosjek gledatelja po utakmici u ligi.

Treba reći da je Tornado Zadar ovom prilikom do daljnjeg ponovno otvorio mogućnost učlanivanja u udrugu navijača po cijeni od 100 kn godišnje. Tim iznosom podržavate rad Udruge te ostvarujete popuste pri kupnji ulaznica za utakmice KK Zadra, a isto toliko ćete godišnje platiti i ako želite postati  član KK Diadore i podržati njihov rad. Radi se o simboličnom iznosu.

Treba napomenuti kako je večerašnja utakmica humanitarnog karaktera te da će prikupljena sredstva djelom biti donirana Udruzi za Down sindrom Zadar, a drugi dio će biti potrošen na kupnju novih košarkaških lopti zadarskim osnovnim školama.

 

Pozivamo Vas da se pridružite ovom festivalu Zadarske košarke, te podržite Tornado, Zadar i KK Diadoru na početku nove sezone 2018/2019.

Vidimo se u Jazinama!