Predstavljanje: Honor Magic 2 – smartphone sa 6 kamera i vrhunskom tehnologijom za 545$

0

Već smo neko vrijeme znali da stiže, a sada je napokon i predstavljen na Kineskom tržištu.

Honor je pod brend Huaweia, a Honor Magic 2 je, poput svog prethodnika iz 2016., ambiciozno napravljen uređaj s performansama iz Premium klase i cijenom (545$) uređaja srednjeg ranga.

Dovoljan povod da istražimo što su nam to Kinezi pripremili u ovom dugo očekivanom modelu.

Prva stvar koju ćete primjetiti kad uzmete Honor Magic 2 u ruke je 6.39-inch Full-view AMOLED ekran (2.340 x 1.080) s gotovo 100% screen-to-body odnosom.

Uz toliko prostora za ekran u Honoru su morali kreativno pristupiti dodavanju ostalih “sadržaja”, prvenstveno prednje kamere zbog koje je većina konkurencije na vrhu ekrana imala onaj zatamnjen dio u kojem je kamera smještena. To se i nije pokazalo kao najbolje rješenje i zadavalo je glavobolje, ponajviše developerima aplikacija.

Honor je zbog toga u igru odlučio vratiti gotovo zaboravljeni Slide sistem.
Naime, ako potegenete ekran prema dolje nekih dva centimetra, na vrhu uređaja, iza ekrana izlazi skrivena selfie kamera, i to Triple-Lens  od 16MP+20MP+2MP koja radi izvrsno.

Da stražnja kamera nebi ostala zasjenjena prednjom, tu je kombinacija od tri izvrsne kamere – 16MP Ultra-Wide-Angle + 16MP RGB + 24MP Monochrome kamera s trostrukom lećom i AIS tehnologijom.

Uz izvrsne fotografije i snimke, Magic 2 Vam donosi  precizan čitač otisaka na ekranu te face unlock opciju, ali ono što iz Honora posebno ističu krije se iza naziva “YOYO“.

YOYO je novi virtualni asistent  kojeg u Honoru predstavljaju kao “all-in-one-smart-living enabler possessed with mind-reading and machine-learning capabillities“. Moramo priznati da zvuči pomalo zastrašujuće ali sve se svodi na to da YOYO radi na gotovo svim aplikacijama, pamti što koristite i pretražujete te optimizira radnje u skladu s vašim korištenjem, a lako je poveziv i s gotovo svim Smart uređajima koje možete imati kod kuće ili u automobilu.

Što se “pogona” tiče, Honor Magic 2 radi na hvaljenom Kirin 980, a dolazi u varijantama od 6 i 8 GB RAM sa memorijom od 128GB do 256GB te pogoni posljednju verziju Androida 9.0 koji je, uz ostalo, vrlo dobro optimiziran i za manju potrošnju energije.

Kad smo kod energije, baterija od 3400mAh na Magic 2 se pokazala sasvim dovoljnom za cijelodnevno korištenje uređaja, a ako ga ipak uspijete isprazniti punjač od 40W bi u roku od 15 minuta trebao napuniti barem 50% baterije.

Loša vijest u cijeloj priči je da Magic 2 još neko vrijeme neće biti dostupan izvan Kineskog tržišta, a dobra da to nebi trebalo biti tako još dugo.

Sve u svemu, Honor Magic 2 je izvrstan uređaj koji bi zbog relativno niske cijene mogao protresti tržište kad krene u svjetsku prodaju. Izravan je konkurent OnePlusu i Xiaomiu, a zbog izvrsnog završnog dojma i, prije svega, cijene možda pomuti račune i većim igračima na tržištu.

Palac gore za Honor